Ma napja van
Címlap Magunkról Testvérhitközségek és Körzetek

Testvérhitközségek és Körzetek

E-mail Nyomtatás PDF

BUDAPESTI ZSINAGÓGÁK

dessewffy.JPGDessewffy utcai zsinagóga
A XIX. század végére a Király utca környéki zsidónegyed átnyúlt a frissen megépült Andrássy út túloldalára is. E környék utcáit zsidó kispolgárok, kocsisok, fuvarosok és hordárok lakták. Leginkább ők látogatták az istállóból átalakított, 1870-ben épült Dessewffy utcai zsinagógát. Az épület szinte kibéleli a kis udvart, amelyben elhelyezkedik. A bensőséges hangulatú imaház több szakaszban épült, ezáltal keverednek stílusjegyei, melyek közül a szecesszió a meghatározó. Az épületen a fehér, a kék és az arany színek váltakoznak. A belső tér dísze az art deco stílusú, carrarai fehér márványból készült tóraolvasó-emelvény.
(Budapest VI. ker., Dessewffy utca 23.)zsinagogazuglo.jpgZuglói zsinagóga

A 20. század elején egy magánvillát építettek át ortodox jellegű zsinagógának. A főváros legnagyobb kerületének öt zsinagógájából ez az egy maradt fenn, amely egyúttal az ország „legnagyobb mártíremlékműve", mivel a holokauszt idején a szemben lévő nyilasházból ide kísérték át az elfogott, megkínzott zsidókat, és a pincében, illetve a templomhelyiségben tarkón lőtték őket. „A falakat mindenütt vér borította" – hangzott el az akkori házmester tanúvallomásában az 1967-ben lezajlott zuglói nyilas-per tárgyalásán. Ezért a közösség vallási vezetőjének, Kardos Péter főrabbinak a szavai szerint minden egyes szertartásnak, bár és bát micvának, esküvőnek stb., sokkal nagyobb a jelentősége ebben a templomban, mint bárhol másutt. „Mi nemcsak mécsesekkel, kádissal, kavicsokkal, könnyekkel emlékezünk a templomban meggyilkolt testvéreinkre, hanem – minden zuglói mártír felett érzett fájdalmunkat legyőzve – ilyen örömteli szertartásokkal tárjuk a világ elé: Ám Jiszráél cháj! Izrael népe él!"
(Budapest XIV. ker., Thököly út 83. Telefon/fax: 36 1 251-3970, 36 1 251-3970)orzse.JPG
Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem zsinagógája
1877-ben épült a Rabbiképző Intézet udvari épületében a diákok számára. Az udvarról előtér vezet a templomba, a bejárat fölött öntöttvas oszlopok tartják a karzatot, mely női hallgatók híján az orgonának és a kórusnak adott helyet. A tér díszei a festett üvegablakok, melyek zsidó jelképeket és bibliai jeleneteket ábrázolnak: az égő áldozati oltárt, kohanita áldást osztó kezet, menórát, sófárt, Noé bárkáját és a sinai-hegyi kinyilatkoztatást. A zsinagóga jelentős liturgikus textilgyűjteménnyel rendelkezik, a holokausztban elpusztult vidéki zsidó közösségek összegyűjtött hagyatékából.
(Budapest VIII. ker., Scheiber Sándor utca 2. Tel: 317-2396, email: www.or-zse.hu)
frankelleo__t.jpg Frankel Leó utcai zsinagóga
1888-ban épült Fellner Sándor tervei alapján egy korábbi, kisebb imaház helyén. A neogótikus, klinkertéglás templom eredetileg szabadon állt. Földszintes házak, a zsidó mészárszék és hitközségi lakások vették körül. 1928-ban épült köré a budai zsidó hitközség hatemeletes bérháza, amely a Duna felől nyitott, így a templom keleti falát látni engedi. Itt működött a Vörösmarty zsidó cserkészcsapat. A templomot a második világháború alatt istállónak használták. Az épületet 2000-ben felújították, azonban a világháborúban megrongált eredeti képét sajnos nem sikerült teljesen helyreállítani. Napjainkban a zsinagóga körül újra élénk a kulturális és a hitélet.
(Budapest II. ker., Frankel Leó út 49. Tel: 322-1445, email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , weboldal: www.frankel.hu)
rumbach.JPG Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga
1872-ben épült, az 1868-as zsidó kongresszust követően a magyarországi zsidó irányzatok között kialakuló ellentétek álltak megépülésének hátterében. Az ország zsidósága a kongresszus után ortodox, status quo ante és neológ hitközségekre szakadt. Az ortodox és a status quo zsidók nem fogadták el magukénak a Dohány utcai zsinagógát. A „Dohánnyal” való versengés szellemében a status quo közösség révén született meg a „Rumbach zsinagóga” a híres bécsi szecessziós építész, Otto Wagner tervei alapján. Rumbach Street
(Budapest VII. ker., Rumbach Sebestyén utca 11.)


kazinczy.JPG Kazinczy utcai zsinagóga

A zsidónegyed zsinagóga-háromszögének utolsóként felépült zsidó temploma. A Pesti Autonóm Ortodox Izraelita Hitközség modern, szecessziós épületének koncepciója mintegy a „Dohány” ellenében fogalmazódott meg, majd 1912-ben a Löffler testvérek tervei nyomán realizálódott az elképzelés. Az építészek egy komplex közösségi épületegyüttes tervezésére kaptak megbízást. A zsinagóga köré így székház, óvoda, talmudiskola, konyha és mészárszék is épült. A templomtér ékességei a Róth Miksa üvegművész által festett, mérműves ablakok. A zsinagógát a közelmúltban a magyar és magyar gyökerű amerikai, izraeli fiatalokból álló ortodox hitközség újította fel.
(Budapest VII. ker., Kazinczy u. 27-29. Tel: 351-0524)

 doh__nyutca.JPG Dohány utcai zsinagóga
A pesti zsidónegyed imaházai az 1840-es években már nehezen tudták befogadni a megnövekedett zsidóságot. A nagypolgárokat maga mögött tudó, befolyásos neológ zsidóság köreiben megfogant a nagytemplom építésének gondolata. Európa legnagyobb, 6000 főt befogadó zsinagógája Ludwig Förster bécsi építész tervei alapján épült, a korszakban formabontó öntöttvas szerkezettel. Förster szerint minden zsinagógát az egykori salamoni szentély bibliai leírása alapján kell felépíteni, és ez a hatás érződik a „Dohány” térkezelésében, anyaghasználatán és díszítőmotívumain is. Az 1930-as években a nagytemplomhoz hozzáépült, stílusában a temploméval megegyező zsidómúzeum, melynek helyén egykor Theodor Herzl szülőháza állt.
(Budapest VII., ker. Dohány utca 1. Tel: 342-2353, email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , weboldal: www.dohany-zsinagoga.hu)bethlent__r.JPG Bethlen téri zsinagóga
A neoreneszánsz épület 1876-ban az Izraelita Süketnémák Országos Intézete részére épült, majd imaszobáját 1931-ben Baumhorn Lipót bővítette zsinagógává. A templomtérben három oldalon női karzatok futnak, a fehér és arany színű keleti fal frigyszekrénye fölött pedig oszlopok tartanak timpanonos baldachint. Ezek Baumhorn szecessziós formavilágát tükrözik, és mestere, Lechner Ödön Iparművészeti Múzeumát idézik. A második világháború előtt itt működött az Izraelita Nőegylet népkonyhája és játszóháza, valamint a Chevra Kadisa segélyező szervezet. A gettósítás idején az épületet szükségkórházzá alakították, amit 1944 végén kifosztottak a nyilasok, sokakat elhurcoltak innen és meggyilkoltak.
(Budapest VII., ker. István utca 17. Tel: 342-6170)nagyfuvaros.JPG Nagyfuvaros utcai zsinagóga
A XIX. század végén a Külső-Józsefvárost benépesítette a Galíciából és a keleti országrészből érkezett, alacsony egzisztenciájú zsidóság: iparosok, segédek, kiskereskedők és házalók. A Nagy Fuvaros utca környékére a jobb módú zsidó kispolgárság telepedett. A 4. szám alatti házat, ahol korábban vendéglő és kaszinó működött, az Emberbarát Egyesület vásárolta meg a tulajdonostól és az udvar beépítésével emeltek a lakóépületbe zsinagógateret. A Nagy Fuvaros utcai templomot 1922-ben avatták fel. Az épületben a második világháború idején a Nemzetközi Vöröskereszt gyermekotthona működött. Budapesten itt tartották az üldöztetés utáni első nyilvános zsidó istentiszteletet.
(Budapest VIII. ker., Nagy Fuvaros utca 4. Tel: 334-2731, email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , andrá Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , weboldal: www.nagyfuvaros.com)p__vautca.JPG Páva utcai zsinagóga
A Tűzoltó és Páva utca sarkára 1923-ban emelt épület Baumhorn Lipót munkája. Az első világháború után fokozatosan felerősödő, fehérterrort és numerus clausust hozó zsidóellenes hangulat következtében a megrendelők kérésére a zsinagóga rejtőzködővé válik: a város felől a belső udvar felé fordul. A belső tér kék, arany és fehér színekben pompázik, olyan zsidó vallási szimbólumokkal díszítve, mint a bibliai királyfiak, Jákin és Boáz oszlopai, a Dávid-csillagos boltozat vagy a falakon indázó makkabeus liliomok. Az 1990-es évekre leromlott állapotú épületet felújították, és köré szerveződött a Holokauszt Emlékközpont: múzeummal, dokumentációs központtal, könyv-, levél- és médiatárral, konferenciateremmel.
(Budapest IX. ker., Páva utca 39. Tel: 215-8796, email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , www.pavazsinagoga.hu)


ing_dig_2769.JPG

Vasvári Pál utcai zsinagóga
A Vasvári Pál utca 5. szám alatti udvarba rejtett épület 1887-ben épült Fellner Sándor tervei alapján. Eredetileg két földszintes ház közé emelték, így az utca felől is látható volt. A templom a Budapesti Talmud Egylet számára épült. A zsinagóga köré U alakban épült lakóházat a közösség tagjai lakták. Életformájuk különösen indokolta, hogy lakóház és templom szerves egységet alkosson: a férfiak számára a tanulás volt a nap legfontosabb tevékenysége, egy életen át. A zsinagógát az 1990-es évek elején felújították, azóta a budapesti Chábád Lubavics közösség imaháza és tanháza. A templom stílusjegyeit tekintve változatos: neogótikus, korai szecessziós és neoreneszánsz jegyeket ötvöz.
(Budapest VI. ker., Vasvári Pál utca 5. Tel: 342-1328) 

__jpest.JPG

Újpest, Berzeviczy utcai zsinagóga
Újpesten a második világháború előtt a külvárosi terület legjelentősebb zsidó hitközsége élt. Nagyzsinagógájuk az 1880-as években épült a Berzeviczy utca 8. szám alatt. A saroktelek olyan tájolásra kényszerítette a tervezőt, hogy a templom keleti fala az utcára nézzen. A romantikus stílusú épület saroktornyait a „Dohány”-hoz hasonlóan vörös és sárga téglasávok fedik. Két hagymakupolás torony fogja közre a középső, timpanon és rózsaablak díszítette oromfalat. Az előcsarnok feletti orgonakarzat az 1911-es földrengés miatt a kecskeméti zsinagógából kibontott Angster-orgonának ad helyet. A századfordulón az újpesti zsinagóga neves rabbija Venetianer Lajos, ismert tudós és kutató volt.
(Budapest IV. ker., Berzeviczy utca 8. Tel: 369-0827)


visegrádi_1.JPG

Visegrádi utcai zsinagóga
A Visegrádi utca 3. szám alatti imaházat egy lakásból alakították ki a második világháború után. Ma élénk hit- és kulturális élettel tölti meg egy , magát modern ortodox közösségként definiáló, sokszínű társaság: rendszeres istentisztelettel, tóramagyarázattal, társadalmi témájú előadásokkal. A nemrég felújított, visszafogott imaterem dísze a fehér-arany-kék, félkörívben sugármotívummal díszített tóraszekrény, fölötte képkeretbe ágyazott kőtáblákkal.
(Budapest XIII. ker., Visegrádi u. 3.)


l__gym__nyos.JPG

Lágymányosi zsinagóga
A lágymányosi zsidó körzet zsinagógája jelenleg Újbudán, a Károli Gáspár tér 5. szám alatt működik, egy nemrég korszerűsített, szépen felújított épületben, amelyet a Budapesti Izraelita Hitközség 1962-ben vásárolt meg, és alakított ki imatermet a lakásból a közösség számára. Az eredeti lágymányosi nagyzsinagógát 1936. szeptember 17-én az akkori Lenke úton (jelenleg Bocskai út) avatták fel. Azonban a közösségnek korábban otthont adó lágymányosi zsinagóga épületét 1950-ben államosították, és 1966-ban a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat kezelésébe adták.
(Budapest XI. ker., Károli Gáspár tér 5. Tel: 361-1965, email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. weboldal: www.zsinagoga.net)

 

hunyadit__r.JPG

Hunyadi téri zsinagóga
A Hunyadi téri vásárcsarnok mellett 1890-ben épült bérház magasföldszintjén működik 1896-os megalakulása óta a neológ imaterem. 1886. június 7-i dátummal érkezett a Belügyminisztériumba a kérvény, hogy a VI. kerületi Hunyadi téren zsidó templomot alapíthassanak. A Hazkara Egylet így nyithatta meg a 3. szám alatt működő zsinagógáját. A második világháborúig a térre néző egyik nagy ablakán ez a felirat áll: „Chevra mázkir nesámot”, ami ’lélekre emlékező egylet’-et jelent. A vészkorszak nehéz évei alatt az utolsó pillanatig ellátták a hitéleti teendőket. Bezárására 1944 nyarán került sor. 1945 áprilisában a körzet tagjai takarították ki a templomot, így téve lehetővé az imák megtartását.
(Budapest VI. ker., Hunyadi tér 3. Tel: 342-5322, email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. )

 

 

 

 

FORRÁS: www.mazsihisz.hu


VIDÉK:

 

Mazsihisz Közép-Magyarországi Területi Csoport
Elnök: dr. Feldmájer Péter
Cím: 2750 Nagykőrös, Rákóczi út 21.
Telefon: (06-76) 484-834   
Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Weboldal: www.kozep-zsido.hu

Mazsihisz Dél-Dunántúli Területi Csoport
Elnök: Róna László
Levelezési cím: 7400 Kaposvár, Berzsenyi u. 14               
Telefon: (06-82) 420-288, (06 30) 936-1582
Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Baja
Zsinagóga: 6500 Baja, Munkácsy M. u. 9. (Könyvtárként működik)
Temető: 6500 Baja, Szegedi út


Balassagyarmat
Elnök: Bauer József
Titkár: Bauer Józsefné
Cím: 2660 Balassagyarmat, Klapka u. 50.
Levelezési cím: 2660 Balassagyarmat, Dózsa György u. 16.
Telefon: (06-30) 418-1886
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Weboldal: www.balassagyarmatizsidosag.hu

Békéscsaba
Elnök: dr. Moskovits Sándor   
Cím: 5600 Békéscsaba, Dr. Becsey Oszkár u. 32.
Telefon: (06-30) 383-3496
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.Debrecen
Elnök: Horovitz Tamás
Rabbi: dr. Ascher Erenfeld       
Cím: 4025 Debrecen, Bajcsy Zs. u. 26
Telefon: (06-52) 415-861
Fax: (06-52) 533-273
Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Weboldal: www.dzsh.hu

Győr
Elnök: Villányi Tibor
Cím: 9025 Győr, Kossuth L. u. 1.
Telefon: (06-96) 329-032
Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Hódmezővásárhely
Elnök: Erdős László
Ügyvezető elnök: Dr. Erdélyi Miklós
Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Szeremley u. 3.
Telefon: (06-62) 249-689, (06 30) 584-5014
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Kaposvár
Elnök: Róna László
Hitközség cím: 7400 Kaposvár, Berzsenyi u. 14.
Telefon: (06-82) 420-288, (06 30) 936-1582
Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Karcag
Elnök: Rosinger Oszkár
Cím: 5300 Karcag, Madarasi u. 49.
Telefon: (06-59) 400-379, (06 30) 925-9594
Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Kecskemét
Elnök: Prof dr. Grósz Andor
Rabbi: Róna Tamás
Cím: 6000 Kecskemét, Nagykőrösi u. 5
Telefon: (06-76) 504-727, (06 20) 946-4360
Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Keszthely
Elnök: Goldschmied István
Cím: 8360 Keszthely, Bem utca 14.
Telefon: (06 83) 312-188, (06 70) 227-1477
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Temető: 8360 Keszthely, Goldmark Károly u. 33.
Nyári időszakban péntekenként 17-és18 óra között látogatható a zsinagóga keleti oldalán található Bibliai Kert

Kiskunhalas
Elnök: Raáb András
Hitközség cím: 6400 Kiskunhalas, Petőfi u. 1.
Levelezési cím: 6400 Kiskunhalas, Semmelweisz tér 24.
Telefon: (06-77) 520-310, (06 30) 347-3333
Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Weboldal: www.kiskunhalasizsidosag.hu

Miskolc
Elnök: Freund Jenő
Cím: 3525 Miskolc, Kazinczy u. 7.
Telefon: (06-46) 505-044, (06 20) 921-7373
Fax: (06-46) 509-954
Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Mosonmagyaróvár
Elnök: Ligeti László
Hitközség cím: 9200 Mosonmagyaróvár, Kossuth Lajos u. 20.
Levelezési cím: 9200 Mosonmagyaróvár, Szabadság út 8.
Telefon: (06 96) 576-085, (06-20) 965-6311
Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.


Nagykanizsa
Elnök: dr. Székely István
Cím: 8800 Nagykanizsa, Fő u. 6.
Telefon: (06-93) 312-484, 06 30 914-8810
Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Nagykőrös
Elnök: Feldmájer Sándor
Rabbi: Róna Tamás
Cím: 2750 Nagykörös, Rákóczi u. 21.
Telefon: (06-53) 552-423
Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Nyíregyháza
Elnök: Sárosi György
Cím: 4400 Nyíregyháza, Mártírok tere 6.
Telefon: (06-42) 417-939
Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Irodai nyitva tartás: hétfő-csütörtök 8-14 óráig
Weboldal: www.sofar-ujsag.hu
Újság: Sófár
Temető: 4400 Nyíregyháza, Kótaji u. 5-7. (Tel: 06 30 318-4907)

Pápa
Elnök: Kiss László
Levelezési cím: 8500 Pápa, Vásár u. 10.
Telefon:(06-89) 323-050 (Fax is)

Pécs

Elnök: Goldmann Tamás
Rabbi: Schönberger András
Cím: 7621 Pécs, Fürdő u. 1.
Telefon: (06-72) 315-881, (06 72) 214-863, (06 20) 521-3029
Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Salgótarján
Elnök: Tóth Elemérné Klára
Hitközség cím: 3100 Salgótarján, Füleki u. 55.
Levelezési cím: 3101 Salgótarján, PF. 239
Telefon: (06-30) 370-3265
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Sopron
Elnök: Sándor Péter
Levelezési cím: 9400 Sopron, Mátyás király u. 5.
Telefon: (06 30) 984-1246
Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.


Szeged
Elnök: dr. Lednitzky András. Tel: (06-30) 219-1495
Rabbi: Markovics Zsolt
Hivatalvezető: Juhász J. Pál
Cím:  6722 Szeged, Gutenberg u. 20
Telefon: (06-62) 423-849
Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Weboldal: www.zsinagoga.szeged.hu

Szegedi Zsidó Hitközség Szeretetotthon és Népkonyha
Vezető: Polgár Éva
Cím: 6722 Szeged, Jósika u. 8.
Telefon:(06-62) 425-402

Székesfehérvár
Elnök: Jávor Mátyás
Cím: 8000 Székesfehérvár, Várkörút. 19
Telefon: (06-22) 311-289, (06 20) 955-3580
Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Szekszárd
Elnök: Friedmann Tamás
Cím: 7100 Szekszárd, Vincellér u. 14.
Telefon: (06 74) 410-136, (06-20) 942-7425
Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Szolnok
Elnök: Berman Dávid
Cím: 5000 Szolnok, Mária u. 33
Telefon: (06-56) 373-886 (Fax is)
Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Szombathely
Elnök: Jellinek Endre György
Cím: 9700 Szombathely, Batthyányi tér 9.
Telefon: (06 94) 317-813, (06-94) 505-033 (Fax is), (06 30) 491-8579
Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Újság: Szombati Napló

Vác
Elnök: Turai János
Előimádkozó: Csikán Zoltán
Cím:  2600 Vác, Sirály u. 5.
Imaterem címe: 2600 Vác, Oberlander tér 1.
Telefon: (06 -30) 945-7276
Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Veszprém
Elnök: dr. Wittmann Zsuzsa   
Hitközség cím: 8200 Veszprém, Ibolya u. 10. 
Levelezési cím: 8248 Nemesvámos, Pap István u. 16.
Telefon: (06-88) 265-232
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.


Zalaegerszeg
Elnök: Siklósi Vilmos           
Cím: 8900 Zalaegerszeg, Pf. 149
Telefon: (06-30) 365-7385, (06 20) 365-7385
Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

 

 

Módosítás: ( 2018. szeptember 25. kedd, 23:14 )