Ma napja van
Címlap Hírek/Események Támogatóink

Támogatóink

E-mail Nyomtatás PDF

 

Elhunyt életének 87. évében - 2011. december 30-án - Sipos Béla, zsinagógánk oszlopos tagja, aki egyedülállóan megható és bensőséges ünnepségen 2010. október 24-én feleségével Széfer Tórát adományozott a Hegedűs Gyulai utcai templomnak. Sipos Béla több mint 50 éven át kötődött a zsinagógánkhoz.

Az Izraelből érkezett Tóra átadásán együtt énekeltek, örültek, mosolyogtak, és kart karba öltve táncoltak a Chüpe alatt neológok, ortodoxok, chabadok, magyarok és külföldiek, izraeliek és a tengeren túlról érkezettek. Az Izraelből érkezett a szofér, Salamon Abraham, aki a zsidóság vezetőinek és a különféle irányzatok rabbijainak jelenlétében fejezte be a szokásos módon a Tóra megírását. A körzet vezetése a zsidóság vezetőit, prominens képviselőit, és a megjelent rabbikat azzal tisztelte meg, hogy valamennyiük egy-egy betűt beírt a Tórába. Ezt követően az énekek elhangzása mellett kézről kézre járt a Tóra a hét kör alatt, amelynek során a régi Tórák kísérték újonnan érkezett testvérüket.

Végezetül az adományozó, Sipos Béla átadta a templom világi és vallási vezetőjének a gyönyörű ruhába öltöztetett és koronával ékesített Tóratekercset.

 

 

 

Módosítás: ( 2012. január 02. hétfő, 16:25 )